Formel 1 | Motorsport Skultuna

Motorsport Skultuna

Motorsport för alla åldrar

Formel 1

VM i Formel 1 (Grand Prix) är motorsportens motsvarighet till fotbollens VM. Det är de absolut viktigaste tävlingarna på hela året och vinnaren får förutom en stor prissumma även prestige och äran att kunna kalla sig världens bästa förare.

Formel 1 bil

VM i Formel 1 körs för fullt och det är väldigt spännande. Nico Rosberg lyckades vinna den första tävlingen. Rosberg kör för Mercedes och det ska bli intressant att se om han kommer att kunna fortsätta att leverera vinster för stallet. Tysken Rosberg imponerade redan under förra året. Han lyckades nämligen vinna två GP-lopp i fjol, ett i Monaco och det andra i Storbritannien. Många experter menade redan innan säsongen drog igång att han har vad som krävs för att ha en chans att vara med och slåss i toppen. Efter att ha vunnit den första tävlingen har oddsen för att han ska vinna blivit lägre och i nuläget är hans odds 3.50 gånger pengarna för att han ska vinna världsmästerskapen.

Totalt sett är det dock fortfarande Lewis Hamilton som är favorit till att ta hem VM-titeln. Hamilton kör även han för Mercedes som verkar ha ett väldigt starkt team inför årets säsong. Den brittiske F1-föraren bytte förra året stall från McLaren till Mercedes och lyckades trots svårigheterna som det medför att nå vissa framgångar. Han lyckades vinna en gång och att hamna på pallen fyra gånger. Oddsen för att Hamilton ska lyckas ta hem den totala segern ligger i nuläget på 3,00 gånger pengarna.

Förutom Rosberg tros den största utmanaren till Hamilton vara Sebastian Vettel, oddsen på honom är 4,50 gånger pengarna. Vettel som vunnit många mästartitlar med sitt Red Bull-stall är också en riktigt skicklig förare. Att han inte är rankad som favorit i år är ett tydligt tecken på att Rosberg och Hamilton verkligen är bra. Det återstår att se hur det artar sig i framtiden, om Vettels vinnarmentalitet kommer att vara ett vinnande vapen för Red Bull Racing.