Bra saker till din rallybil | Motorsport Skultuna

Motorsport Skultuna

Motorsport för alla åldrar

Bra saker till din rallybil

Bilen är det viktigaste redskapet inom motorsport, det säger sig själv. Så varför köpa det billigaste och mest lättillgängliga bara för att det är närmast? Din rallybil kanske får nytt liv och bli lite bättre än sina motståndare, med rätt saker. Eller så kanske den bara blir den coolaste bilen, och det är nästan lika viktigt!

rally car_409483198

  • Däcken – se till att köpa bra däck av välkända och bra märken. På sommaren ska det vara nya däck med bra mönstring och på vintern är det dags att hitta bra dubbdäck i slittåligt material och med metallpiggar. För att få bra fäste året om kan det vara nödvändigt att köpa nya däck inför varje säsong. Däcken kanske fungerar på personbilen efter en säsongs rallykörning, men mönstringen kan vara för nedsliten för att ge rallybilen det bästa fästet.
  • Byta oljor – köp bra motorolja till bilen och byt den ofta. Oljan i bilen är där för att fånga upp smuts och smörja motordelar. När den blivit för smutsig ger oljan dålig effekt och smörjer inte optimalt. Olja ska alltid bytas en gång om året. Men för dem som kör kortare sträckor (vilket man oftast gör med rallybilar) behöver man byta fler gånger.
  • Lacken – deltar man i folkrace är bilen bucklig och gammal, det är en del av charmen. Kör man rally är bilen ofta täckt av annonsera och sponsorer. En bil med många sponsorer ska alltid vara ren och snygg, så tvätta den noggrant innan varje körning. Alternativ kan man stå ut från mängden genom att lacka på bilen mellan tävlingarna. Var den enda folkracerföraren med nymålad bil. Den står ut från mängden och du får större chans att någon köper bilen efter tävlingen.