Byte av avgasrör på din bil – meka själv | Motorsport Skultuna

Motorsport Skultuna

Motorsport för alla åldrar

Byte av avgasrör på din bil – meka själv

Att byta avgasrör på sin bil kan verka svårt, men det behöver det absolut inte vara. Det finns idag väldigt enkla avgassystem med enkla och detaljerade instruktioner för hur du monterar ett nytt avgasrör.

Det är också väldigt tillfredsställande att meka själv, dessutom sparar du självklart pengar på att göra det själv. Beställ online och få det levererat till din dörr. Du kan också med enkelhet idag knappa in ditt registreringsnummer och få hem rätt avgasrör hem till din dörr.

Hur byter man avgasrör?

Börja med att lyfta upp bilen och se till att den står stadigt. Du kan sedan montera loss de avgasklämmor som sitter och håller fast de olika avgasrörens bitar i varandra. Montera loss bit för bit. Avgasröret sitter oftast upphängt under bilen i gummi upphängningar. Lossa dessa men behåll själva upphängningen ifall dessa inte följer med ditt nya avgassystem.

Dessa gummiupphängningar kan återanvändas. För att sedan montera tillbaka ditt nya avgassystem följer du leverantören eller tillverkarens anvisningar. Glöm inte att ha roligt när du mekar med din bil. Att skruva bilar är otroligt tillfredställande. Glöm inte säkerheten när du mekar med bilar. Var noga med skyddsutrustning och att du jobbar på ett säkert sätt.