Ericssons säsong har redan startat | Motorsport Skultuna

Motorsport Skultuna

Motorsport för alla åldrar

Ericssons säsong har redan startat

Man brukar inom många sporter prata om att säsongerna går in i varandra. Från att ha varit mer som skolgång, där spelare och ledare bitvis har sommarlov och semester, så är det bara på’t nästan direkt igen. Det går alltså snabbt mellan säsong och försäsong – men i Formel 1 går det ännu fortare.

Detta kan vi säga efter att Marcus Ericsson, den svenske Formel 1-föraren bara två dagar efter säsongens sista lopp (som han inte körde), satt bakom spakarna i sin nya bil. För Ericsson har nämligen lämnat den ekonomiska ruinen Caterham och kommit till ett stall (Sauber) där chansen till vinst tippas vara betydligt mycket större än i Caterham. Nu är det kanske inte så att 250 gånger pengarna är ett särskilt bra odds egentligen, men till skillnad mot 1000 gånger pengarna som spelbolagen satte som odds inför förra säsongen så är det en viss skillnad.

Lyckade tester

Sauber trodde tydligen inte på det här med att vila sig i form, så under tisdagen och onsdagen så körde Ericsson sina första tester med den nya bilen – tester som enligt honom själv gett positiva indikationer. Bland alla testande förare så hade han också den fjärde bästa varvtiden, något som man dock inte ska dra alltför stora paralleller av eftersom stallen testar olika saker. Men det kan möjligen ge en indikation på att hans bil denna gång åtminstone just nu besitter ungefär samma prestanda som övriga förare. Detta var något han inte hade under föregående säsong i Caterham, många har haft åsikten att han inte ens fått chansen att tävla på lika villkor som konkurrenterna. Nu får han det.

Här ser ni en glimt av hans första testkörningar i Abu Dhabi.